Ovqatlanishni tashkil etish va servis

Bosh sahifa Ovqatlanishni tashkil etish va servis

Ovqatlanishni tashkil etish va servis


Ovqatlanishni tashkil etish va servis kafedrasi mudiri

t.f.n. dotsent Amonova Zubayda Muqimovna

  • Qabul vaqti: Har kuni
  • Telefon: (0 365) 223-78-84, (93) 659-75-58
  • Email: amonova59@mail.ru


OVQATLANISHNI TASHKIL ETISH VA SERVIS KAFEDRASI 

    O’zbekiston Respublikasi oliy va o’rta maxsus ta’lim vazirligining 1981 yil 8-qaroriga asosan «Umumiy ovqatlanish maxsulotlari texnologiyasi» kafedrasi tashkil etildi. Institut rektorining 2021 yil 20 sentyabrdagi № 508-U sonli yangi tashkiliy tuzilma to’g’risidagi buyrug’iga asosan, «Umumiy ovqatlanish mahsulotlari texnologiyasi va biotexnologiya» kafedrasi bazasida «Ovqatlanishni tashkil etish va servis» kafedrasi tashkil etildi. «Ovqatlanishni tashkil etish va servis» ta’lim yo`nalishi bo’yicha quyidagilar mudir sifatida ishlab kelganlar:

N.B. Egamberdiev

X.T. Salomov

B.X. Salomov

N.SH.Kuliev

“Umumiy ovqatlanish maxsulotlari texnologiyasi” kafedrasida 1981-87 yillarda docent N.B. Egamberdiev, 1988-90 yillarda docent B.D. Maxmadaliev, 1991-94 yillarda dotsent T.A. SHarifulina, 1995-2001 yillarda professor X.T. Salomov, 2002-2008 yillarda dotsent B.X. Salomov. 2008-2013 yillarda docent N.SH.Kuliev mudirlik qilgan. Bugungi kunda «Ovqatlanishni tashkil etish va servis» kafedrasi mudiri bo’lib dotsent Z.M.Amonova faoliyat ko’rsatib kelmoqdalar Kafedra o’qituvchilari tomonidan 10 darslik va o’quv qo’llanma tayyorlandi, mualliflik guvohnomalari olindi. Hozirda kafedrada 5 ta dotsent, 1 ta PhD, 1 ta katta o’qituvchi va 2 ta assistent faoliyat ko’rsatmoqda. Umumiy salohiyat 72 % ni tashkil etadi.



t.f.n dotsent o`quv uslubiy boshqarma
Quliyev Nasullo Sharifovich


t.f.n.i.o.dotsent
Ashurova Muxabbat Zoirovna


t.f.n.,dotsent
Kamaova Matluba Bakayevna


PhD.i.o.dotsent
Sulaymonova Gulchehra Hakimovna


PhD.katta o`qituvchi
Bafayeva Guljamol Nusratovna


katta o`qituvchi
Majidov Qobil G`lomovich


PhD.kabinet mudiri
Raxmonov Qahramon Sanoqulovich


o`qituvchi stajyor
Kalanova Dilafruz Tashpulatovna


assistent
Qayumov Fazliddin Samiyevich


o`qituvchi stajyor
Zaripova Dildora Fatxuddinova


BAKALAVRIAT

61010200 - Aholi va turistlarning ovqatlanishini tashkil etish servisi

60720500 - Funktsional ovqatlanish va bolalar mahsulotlari texnologiyasi


Aholi va turistlarning ovqatlanishini tashkil etish servisi boʼyicha:

  1. 1. Servis faoliyati
  2. 2. Oziq-ovqat mikrobiologiyasi
  3. 3. Oziq-ovqat mahsulotlari sifatini aniqlashning fizik-kimyoviy usullari
  4. 4. Turizm: nazariya va amaliyot 
  5. 5. Ovqatlanish korxonalari mahsulotlari va xizmatlarini sertifikatlash va sifatni boshqarish
  6. 6. Ovqatlanish korxonalarida sanitariya va gigiena 
  7. 7. Ovqatlanish korxonalarini loyihalash asoslari
  8. 8. Demografiya va ovqatlanish asoslari 
  9. 9. Taom tayyorlash texnologiyasi asoslari
  10. 10. Dunyo xalqlari taomlari va ovqatlanish xususiyatlari
  11. 11. Ovqatlanish korxonalari jihozlari va ularning ekspluatatsiyasi
  12. 12. Ovqatlanish korxonalarida ishlab chiqarish va xizmat koʼrsatishni tashkil etish 
  13. 13. Kasbiy etika va etiket  
  14. 14. Milliy taomlar texnologiyasi   
  15. 15. Oqilona ovqatlanish asoslari   
  16. 16. Ovqatlanish mahsulotlarini ishlab chiqarish texnologiyasi   
  17. 17. Aholi va turistlar ovqatlanishini tashkil etish    
  18. 18. Parhez taomlar texnologiyasi va uni tashkil etish    
  19. 19. Biokimyo va mikrobiologiya     
  20. 20. Servis sohasi dizayni va reklamasi     
  21. 21. Ratsional ovqatlanish asoslari    

Funktsional ovqatlanish va bolalar mahsulotlaritexnologiyasi boʼyicha

  1. 1. Funktsional ovqatlanish mahsulotlari texnologiyasi 
  2. 2. Bolalar ovqatlanish mahsulotlari texnologiyasi
  3. 3. Soha korxonasi jihozlari va uskunalari
  4. 4. Soha korxonalarida ishlab chiqarishni tashkil etish  
  5. 5. Mahsulot ishlab chiqarishda retseptura va hisob
  6. 6. Ishlab chiqarish mahsulotlari ekspertizasi
  7. 7. Oziq-ovqat xavfsizligi asoslari 
  8. 8. Soha korxonasida sanitariya va gigiena  
  9. 9. Ovqatlanish fiziologiyasi  
  10. 10. Soha korxonasini loyihalash asoslari   
  11. 11. Oziq-ovqat biokimyosi   
  12. 12. Oziq-ovqat mikrobiologiyasi   
  13. 13. Oziq-ovqat mahsulotlari tovarshunosligi    
  14. 14. Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari   

Ilmiy tadqidot ishlaridan foto lavhalar

Ma'naviy-marifiy ishlardan foto lavhalar


ANJUMANLARDAGI TЕZIS VA MAQOLALAR 

  1. 1. Kamalova M.B.,Tursunova D.X.,Navro‘zova Z.K. Issledovaniye elektricheskix i mexanicheskix svoystv na osobennosti strukturы polietilena O‘zbekiston Respublikasi xotin-qizlar “Olima” uyushmasi, Ayol-faol tadbirkorlik subʼekti va innovatsion g‘oya tashabbuskori Respublika ilmiy-nazariy konferensiyasi materiallari 2018.60- b.
  2. 2. Kamalova M.B., Navro‘zova Z.K.,Tursunova D.X. Issledovaniye fiziko-mexanicheskiye svoystva polietilena dlya proizvodstva vыsokokachestvennыx metalloplastovыx trub O‘zbekiston Respublikasi xotin-qizlar “Olima” uyushmasi, Ayol-faol tadbirkorlik subʼekti va innovatsion g‘oya tashabbuskori Respublika ilmiy-nazariy konferensiyasi materiallari 2018.61- b.
  3. 3. G.X. Sulaymonova., K.X.Majidov. Perspektivnoye napravleniye proizvodstva slivochnogo masla ponijennoy jirnosti. “Texnika i texnologiya piщevыx proizvodstv” Tezisы dokladov XI Mejdunarodnoy nauchnoy konferensii studentov i aspirantov, Mogilev-2019, 176 str.
  4. 4. M.Z.Ashurova., N.X.Ganiyeva. Evaluation of the quality of emulsion fat products. “Texnika i texnologiya piщevыx produktov” Materialы XIII Mejdunarodnoy nauchno-texnicheskoy konferensii. Mogilyov-2020, S 433.
  5. 5. Kayimov F.S., Majidov Q.X. Moyli ashyolar kunjarasini ekstraksiyalash texnologiyasida yangicha ishlanmalar. “Rol nauki i obrazovaniya v reshenii ekologicheskix problem” (“Ekologik muammolarni hal etishda fan va taʼlimning o‘rni”) materialы Respublikanskoy nauchno-prakticheskoy konferensii. 2018 yil 8 sentabr, 270-271 betlar
  6. 6. Kayimov F.S., Majidov K.X., Majidova N.K., Hakimov Sh.Sh., Innovative technology of processing oilcakes of plant raw materials. Acad.S.Yu.Yunusov Institute of the Chemistry of Plant Substances AS Ruz. International Symposium on the Chemistry of Natural Compounds. Abstracts, October 7-8, 2021 p 297.

SCOPUS VA WEB OF SCIENCE BAZASIGA KIRGAN ILMIY ISHLAR

  1. 1. Xujakulova N.F.,Majidov K.X.,Kamalova M.B.,Sobirova N.N.,Ergasheva X.B., Davlatova M.B. Assessment of Grade and Biochemical composition of “Chillaki” Wheat Grain, Grown in salted fields European of Molecular & Clinical Medicine. ISSN 2515-8260 Volume 07, Issue 03, 2020. Pp 3651-3655.
  2. 2. Maxmudov R.A.,Majidov K.X.,Kamalova M.M.,Tursunova D.X.,Qobilova N.X., Djabborova D.R. Study of Amaranth Seeds As The Raw Material For The Extraction Of Biologically Active Additives European of Molecular & Clinical Medicine. ISSN 2515-8260 Volume 07, Issue 03, 2020. Pp 3646-3650.
  3. 3. Kamalova M.B.,Sobirova N.N. Food Additive on the Basis of Milk Serum in the Production of National Varieties of Bakery Products International Journal of Advanced Research in Science. Engineering and Technology ISSN 2350-0328 Vol.8,Issue 4, April 2021.
  4. 9. B.N. Amanov, Z.M. Amonova, L.N. Khaidar-Zade, A.R. Fayzullaev. Prospects for Using Tomato Processing Products in the Production of Rye Bread. Vol. 25, Issue 5, 2021, Pages. 1009 – 1022.

DARSLIK VA O‘QUV QO‘LLANMALAR

1. Kamalova M.B. Maxmudov R.A.,Adizov R.T.,Ismatov S.SH. Metrologiya, standartlashtirish va sifatni boshqarish darslik Buxoro: Buxoro viloyat bosmaxonasi MCHJ nashriyoti, 2019.386 b.

2. Kamalova M.B., Xodjiyev Sh.M.,Ergasheva X.B. 5611400-Aholi va turistlar ovqatlanishini tashkil etish servisi Kasbiy etika va etiket darslik Toshkent: Toshkent-“iqtisod-moliya” nashriyoti, 2021.265 b.

3. G.X. Sulaymonova., M.Z. Ashurova “Xo’randalarga xizmat ko’rsatish” fanining “Restoran servisini tashkil qilishning nazariy asoslari” moduli bo’yicha electron o’quv qo’llanma, № DGU 13347, 01.12.2021.

4. Kamalova M.B.,Adizov R.T.,Azimov O‘.N. Metrologiya, standartlashtirish va sifatni boshqarish o‘quv qo‘llanma Toshkent: Toshkent-“iqtisod-moliya” nashriyoti, 2022. 375 b.

8. Amonova Z.M.. Akobirova L., «Oliy taʼlim muassasalarida talabalarning moslashuvining ijtimoiy jihatlari” fanidan maʼruza mashg‘ulotlarini o‘tkazish bo‘yicha elektron darslik DGU 11590. 22.06.2021.


KAFEDRADA OLIB BORILAYOTGAN ILMIY-USLUBIY ISHLAR

  1. 1. Kamalova M.B., Navro‘zova Z.K.,Tursunova D.X. Issledovaniye polietilena dlya proizvodstva vыsokokachestvennыx metalloplastovыx trub Voprosы nauki i obrazovaniya 2018 № 1 (13), 17-18 s.
  2. 2. Kamalova M.B.,Umarov B.N. Milliy non mahsulotlarini ishlab chiqarishda biologik qo‘shimchalarni qo‘llash Fan va texnologiyalar taraqqiyoti BuxMTI 2019.№ 5 238-243 b.
  3. 3. Kamalova M.B.,Niyazova R.N. Issledovaniye kanserogennogo svoystva jirov Voprosы nauki i obrazovaniya 2019 № 3 (4), 17-18 s.
  4. 4. G.X. Sulaymonova., И.И.Андаев. Development and stification of marketing activity strategy. Журнал “Мировая наука” Международное научное издание. 2019. №4 (25). С. 134-137.
  5. 5. G.X. Sulaymonova., M.Z.Ashurova. Z.M. Amonova. Razrabotka texnologii muchnыx konditerskix izdeliy funksionalnogo naznacheniya. Jurnal “Fan va texnologiyalar taraqqiyoti” 2020. №7. 186-191 b
  6. 6. Qayimov F.S., Majidov K.H. Using the methods of pulse electric field in the technology of extraction of cotton oilcake. Austrian Journal of Technical and Natural Sciences №5-6 2019 May-June 20-23.



https://siars.unila.ac.id/doc/https://siars.unila.ac.id/user/https://siars.unila.ac.id/file/
https://siinka.unusidoarjo.ac.id/user/ https://kkib.undip.ac.id/wp-content/themes/vici/ https://tbm.fk.ui.ac.id/sample/