ECAMPUZ LOYIHASI
“101083216 — ECAMPUZ European World Talent Camp for Uzbekistan Scientists in Food Science and Technology — ERASMUS-EDU-2022-CBHE” |
Loyiha raqami: 101083216 |
Loyiha nomi: European World Talent Camp for Uzbekistan Scientists in Food Science and Technology |
Loyiha boshlanish vaqti: 01.01.2023 |
Loyiha tugash vaqti: 31.12.2025 |
Loyiha O‘zbeksitonda oziq-ovqat sohasida “Barqaror o‘sish va ish o‘rinlari” bilan bog‘liq milliy ustuvorliklarni hal qilish uchun salohiyatni oshirish, barqaror vositalarni ishlab chiqish va joriy etishga qaratilgan. |
ECAMPUZ loyiha hamkorlari: |
Hamkor tashkilot | Vakillar | Mamlakat | |
Toshkent kimyo-texnologiya instituti
|
| Zebo Babakhanova, DSc, prof. | Uzbekistan (coordinator) |
Kopengagen Universiteti |
| Søren Balling Engelsen, DSc, Prof. Bekzod Khakimov, PhD, Ass.prof. Tomasz Pawel Czaja, Assistant professor | Denmark (co-coordinator) |
Ekstremadura Universiteti |
| Jorge Ruiz Carrascal, PhD, Ass.prof. Pablo Hurtado Pardo, PhD | Spain |
Mirzo Ulug’bek nomidagi O’zbekiston Milliy Universiteti |
| Akbarov Khamdam, DSc, prof. Kholikov Abduvali, DSc, Prof. Berdimurodov Elyor, PhD, Ass.prof. | Uzbekistan |
Buxoro muhandislik-texnologiya instituti |
| Rakhmonov Kakramon, DSc, Prof. Ulugbek Ibragimov, PhD, Ass.prof. | Uzbekistan |
Andijon Davlat Universiteti |
| Dilshadbek Nurmatov , PhD, Ass.prof. Jamshidbek Khabibullaev , DSc | Uzbekistan |
Al-Xorazmiy nomidagi Urganch Davlat Universiteti |
| Mansur Radjabov, PhD, Ass.prof. Zabibullo Babaev, DSc, Prof. | Uzbekistan |
Ilg’or texnologiyalar markazi |
| Shahlo Turdikulova, DSc, Prof Dilbar Dalimova, PhD Sarvar Kakhkhorov, Ass.researcher | Uzbekistan |
ECAMPUZ oziq-ovqat fanining uchta muhim sohasini qamrab olishga mo'ljallangan va dunyoning uchta yetakchi tadqiqot guruhlarini o'z ichiga oladi: |
1) oziq-ovqat mahsulotlarini tahlil qilish usullari va kimyometriya; |
2) oziq-ovqat mikrobiologiyasi va oziq-ovqat xavfsizligi; |
3) oziq-ovqat kimyosi va molekulyar gastronomiya. |
MAQSADLI GURUHLAR: |
№1 guruh. O‘zbekistonda oziq-ovqat bo‘yicha yosh olimlar (bakalavr, magistr va PhD talabalari); |
№2 guruh. O‘zbekistonda oziq-ovqat fanlari va texnologiyalari o‘qituvchilari va tadqiqotchilari (yosh o‘qituvchilar va tadqiqotchilar, shuningdek dekanlar, kafedra mudirlari, o‘quv rahbarlari va laboratoriya mudirlari); |
№3 guruh. O‘zbekistonda oziq-ovqat sanoati xodimlari va manfaatdor tomonlar. |
ECAMPUZ LOYIHAsining MAXSUS VAZIFALARI: |
Loyihaning har yilida bitta CAMP (O‘zbekistonda 1 va 3-CAMP; Ispaniyada 2-CAMP). Ishtirokchilarning umumiy soni – 75 nafar talaba. Davomiyligi - 2 hafta; |
Yevropa Ittifoqi universitetlarida 7 nafar tadqiqotchi, 6 nafar o‘qituvchi, 10 nafar anch doktorantura talabalari: Daniyadagi Kopengagen universiteti va Ispaniyadagi Ekstremadura universitetida malaka oshirish. Ishtirokchilarning umumiy soni – 23. Davomiyligi – 3 oygacha (1-3-kurs); |
tadqiqotchilar va soha mutaxassislari o‘rtasida foydali tarmoqlarni yaratish maqsadida ochiq seminarlar va amaliy mashg‘ulotlar o‘tkazish; |
akademik tarmoqlar uchun “Oziq-ovqat fani va texnologiyasi boʻyicha ilgʻor mavzular klasteri”ni tashkil etish; |
loyiha natijalarining barqarorligini ta'minlaydigan "O'zbekiston oziq-ovqat fanlari va texnologiyalari jamiyati" ning tashkil etilishi. |
LOYIHANING AFZALLIKLARI |
Hamkor universitetlarning yosh o'qituvchilaridan tashkil topgan 1-ishchi guruhi Yevropa Ittifoqida o'qishdan foyda ko'radi va ilg'or oziq-ovqat fanlari va texnologiyalari bo'yicha ta'lim va tadqiqot imkoniyatlarini yangilaydi. |
Maqsadli guruh 2 yangilangan o'quv materiallari va yaxshilangan sinfdagi ish faoliyatini, professor-o'qituvchilarning laboratoriya ko'nikmalarini, oziq-ovqat sanoati bilan bog'liq amaliy tadqiqotlar va yangi tashkil etilgan UZB oziq-ovqat sektori hamkorlari tomonidan joylarda treningdan foydalanadi. |
Uchinchi maqsadli guruh - bu zamonaviy texnologiyalar va texnikalar, bozor talablari, soha muammolari va ehtiyojlarini tushunadigan, sezilarli darajada yaxshilangan va malakali bitiruvchilardan foyda ko'radigan oziq-ovqat sanoati hamkorlari. |