Qishloq xo`jalik maxsulotlarini saqlash,qayta ishlash va yog-moy texnologiyasi
Home/Qishloq xo`jalik maxsulotlarini saqlash,qayta ishlash va yog-moy texnologiyasi
Qishloq xo`jalik maxsulotlarini saqlash,qayta ishlash va yog-moy texnologiyasi
texnika fanlari doktori, dotsent
Majidova Nargiza Kaxramonovna
Qabul vaqti: Dushanba-Juma (14:00-16:00 gacha)
Telefon: (99897) 305-95-59
Email: nargiz-1234n@mail.ru
“QISHLOQ XO`JALIK MAXSULOTLARINI SAQLASH,QAYTA ISHLASH VA YOG-MOY TEXNOLOGIYASI” KAFEDRASI
QISHLOQ XO`JALIK MAXSULOTLARINI SAQLASH,QAYTA ISHLASH VA YOG`-MOY TEXNOLOGIYASI
Kafedra institutning yangi tuzilgan strukturasi asosida "Oziq ovqat texnologiyasi "kafedrasidan ajralib “Qishloq xo`jalik maxsulotlarini saqlash, qayta ishlash va yog-moy texnologiyasi” kafedrasi nomi bilan 2022 yil avgust oyidan ish boshladi boshladi. Kafedra quyidagi yo`nalishlar bo`yicha mutaxassislarni tayyorlaydi.
Kafedrada 12 nafar professor – o‘qituvchi faoliyat ko‘rsatib kelmoqda, shulardan 2 nafar fan doktori, 2 ta fan nomzodi, dotsent, 4 ta fan doktori (PhD), 2ta assistent, 1 та ўкитувчи стажер ilmiy saloxiyat 78% tashkil etadi.
60811300 - Qishloq xo`jalik maxsulotlarini saqlash va qayta ishlash texnologiyasi
60811800 - Mevachilik va uzumchilik
60720100 - Oziq-ovqat texnologiyasi(Yog-moy maxsulotlari)
60720200 - Yoglar, efir moylari va parfyumeriya kosmetika maxsulotlari texnologiyasi
70720101 – Oziq-ovqat maxsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi(yog-moy maxsulotlari) magistratura
Bakalavriat:
60811300 -Q ishloq xo`jalik maxsulotlarini saqlash va qayta ishlash texnologiyasi ,bakalavriat yo`nalishi bo`yicha
1.Biologiya va genetika
2.Biofizika va agrometeorologiya
3.Botanika va o`simliklar fiziologiyasi
4. Qishloq xujalik maxsulotlarini tovarshunosligi
5.Mevachilik va sabzavotchilik
6.O`simlikshunoslik
7.Qishloq xo`jaligi maxsulotlarini xavfsizligi asoslari
8.Qshloq xo`jalik maxsulotlari sifatini aniqlashning fizik-kimyoviy usullari
9.Meva-sabzavotlarni saqlash va qayta ishlash texnologiyasi
10.Sut va go`sht maxsulotlarini saqlash va qayta ishlash texnologiyasi
60811800 - Mevachilik va uzumchilik bakalavriat yo`nalishi bo`yicha
1.Meva ekinlari biologiyasi
2.Tuproqshunoslik va agrokimyo
3.Dexqonchilik va melioratsiya
4.Uzum etishtirish texnologiyasi
5.Sabzavotchilik va polizchilik
6.Intensiv mevachilik
7.Uzum selektsiyasi va ampelografiyasi
60720100 - Oziq-ovqat texnologiyasi(Yog-moy maxsulotlari) bakalavriat yo`nalishi bo`yicha
1.Yoglar va moyli xom ashyolar kimyosi
2.O`simlik moylari ishlab chiqarish texnologiyasi
3.Yoglarni qayta ishlash texnologiyasi
4.Yog-moy maxsulotlarini saqlash va qadoqlash texnologiyasi
5.Yog va moylarni tadqiq qilish usullari va ekspertizasi
6.Yog-moy maxsulotlari ishlab chiqarishda sirt faol moddalar
60720200 - Yoglar, efir moylari va parfyumeriya kosmetika maxsulotlari texnologiyasi bakalavriat yo`nalishi bo`yicha
1.Efir moylari ishlab chiqarish texnologiyasi
2.Parfyumeriya-kosmetika maxsulotlari xom ashyosi
3.Xushbo`y moddalar va bo`yoqlar
4.Parfyumeriya -kosmetika maxsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi
5.Parfyumeriya-kosmetika maxsulotlari saqlash va qadoqlash
6.Xushbo`y moddalar va bo`yoqlar
Magistratura
70720101 – Oziq-ovqat maxsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi(yog-moy maxsulotlari) magistratura mutaxassisligi bo`yicha
1.Yog va moylar kimyosi
2.Yoglarni rafinatsiyalash va katalitik modifikatsiyalash
3.Qattiq yoglar va yuvuvchi vositalar ishlab chikarish texnologiyasi
4.Kataliz va kaliz asoslari
5.Yog va moylar maxsulot ekspertizasi
6.Yog-moy korxonalarini loyixalash asoslari
Kafedra mudiri,texnika fanlari doktori, dotsent Majidova Nargiza Kaxramonovna
texnika fanlari doktori,, professor Majidov Qaxramon Xalimovich
texnika fanlari nomzodi, dotsent Ashurov Furqat Baxromovich
Oltiev Azim To`yqulovich – Yog va moylar aralashmasini pereetirifikatsiyalash texnologiyasini unumli katalizatorlardan foydalanib takomillashtirish.
Fayzullaev Asqar Rajabboevich - Ildizli xom-ashyolarni qayta ishlashdan kukunli maxsulotlar olish texnologiyasini takomillashtirish asoslari.
«WEB OF SCIENCE», «SCOPUS» VA BOShQA XALQARO E’TIROF ETILGAN BAZALARGA KIRITILGAN JURNALLARDA ILMIY MAQOLALAR
1.Majidov Kakhramon Halimovich. Majidova Nargiza Kakhramonovna The evalution of catalysts for the hydrogenation of oil sand fats. International Journal of Early Childhood Special Education. Vol 14, Issue 05 2022 pp 3994-3997
2.Majidova Nargiza Kakhramonovna. Excellense in detergent production technology. International Journal of Advanced Research in IT and Engineering Vol. 11 No. 5 May 2022 Р-23-27
3.Majidova Nargiza Kakhramonovna Оptimization of Technological Parameters For Deodorization of Vegetable Oils. . International Journal of Innovative Research in Science, Engineering and Technology Volume 10, Issue 12, December 2021.Р-15388-15389
4.Majidova Nargiza Kakhramonovna. Application of mathematical processing methods for optimizing the hydrogenating catalysts. Accepted in the journal The American Journal of Engineering and Technology. Volume 03 Issue 05 May 2021. Р-23-27
5. Majidov Kakhramon Halimovich. Theoretical approach to the evaluation of catalysts for the hydrogenation of oils and fats International Journal of Mechanical Engineering. Vol. 7 No. 1 January, 2022
6. Majidov Kakhramon Halimovich.The development of an optimal formulation of detergent.International Journal of advanced research in Science, Engineering and Technology Volume 8, Issue 1, January 2021.Р-16516-16518
7. Сабирова Наргиза Нусратовна. Применение полученных шортенинг жиров в маргариновой продукции. «Universum: Технические науки» журнал. Россия 2020. №11 (80)
8. Сабирова Наргиза Нусратовна. Исследование темперирующих свойств шортенинг-жиров на основе хлопкового масла//UNIVERSUM: Технические науки. Научный журнал. № 9 (66), С.81-85, Москва, 2019.
9. Sabirova Nargiza Nusratovna. Characteristics of new kinds of shortenings// Austrian Journal of Technical and Natural Sciences № 11-12, Vienna 2018 November December, pp.16-19 9. 10.Sabirova Nargiza Nusratovna. Indicators providing quality and safety of food products Biomedical Journal of Scientific & Technical Research. The USA-2018. Vol.5, Issue 5.
10.Oltiev Azim To`yqulovich. Improvement of the technology of catalytic hydrogenization of cotton oil. Journal of nutrition and food processing, Auctores Publishing – Volume1-10009
1. Q.X.Majidov,F.B.Ashurov,K.K.Sattorov,F.F.Ashurov “Oziq ovqat texnologiyasi asoslari” fanidan darslik
2. K.X.Majidov.R.A.Maxmudov. N.K.Majidova “Oziq ovqat kimyosi va biokimyosi ” fanidan darslik
3. K.X.Majidov. S.SH.Ismatov. N.K.Majidova “Yoglarni qayta ishlash texnologiyasi” fanidan darslik
4.Н.К.Мажидова. Н.Н.Сабирова “Пищевая химия и биохимия” учебник
5.K.X.Majidov, N.K.Majidova. "O`simlik moylari ishlab chiqarish texnologiyasi” fanidan elektron darslik