Ovqatlanishni tashkil etish va servis

Ovqatlanishni tashkil etish va servis


Ovqatlanishni tashkil etish va servis kafedrasi mudiri

t.f.n. dotsent Amonova Zubayda Muqimovna

  • Qabul vaqti: Har kuni
  • Telefon: (0 365) 223-78-84, (93) 659-75-58
  • Email: amonova59@mail.ru

O‘zbekiston Respublikasi oliy va o‘rta maxsus ta’lim vazirligining 1981 yil 8-qaroriga asosan «Umumiy ovqatlanish maxsulotlari texnologiyasi» kafedrasi tashkil etildi. Institut rektorining 2021 yil 20 sentyabrdagi № 508-U sonli yangi tashkiliy tuzilma to‘g‘risidagi buyrug‘iga asosan, «Umumiy ovqatlanish mahsulotlari texnologiyasi va biotexnologiya» kafedrasi bazasida «Ovqatlanishni tashkil etish va servis»kafedrasi tashkil etildi.

«Ovqatlanishni tashkil etish va servis» ta’lim yshnalishi bo‘yicha quyidagilar mudir sifatida ishlab kelganlar:

N.B. Egamberdiev

X.T. Salomov

B.X. Salomov

N.SH.Kuliev

“Umumiy ovqatlanish maxsulotlari texnologiyasi” kafedrasida 1981-87 yillarda dotsent N.B. Egamberdiev, 1988-90 yillarda dotsent B.D. Maxmadaliev, 1991-94 yillarda dotsent T.A. SHarifulina, 1995-2001 yillarda professor X.T. Salomov, 2002-2008 yillarda dotsent B.X. Salomov. 2008-2013  yillarda dotsent N.SH.Kuliev mudirlik qilgan.

Bugungi kunda «Ovqatlanishni tashkil etish va servis» kafedrasi mudiri bo‘lib dotsent Z.M.Amonova faoliyat ko‘rsatib kelmoqdalar

Kafedra o‘qituvchilari tomonidan 10 darslik va o‘quv qo‘llanma tayyorlandi, mualliflik guvohnomalari olindi.

Hozirda kafedrada 5 ta dotsent, 1 ta PhD, 1 ta katta o‘qituvchi va 2 ta assistent faoliyat ko‘rsatmoqda. Umumiy salohiyat 72 % ni tashkil etadi.

BAKALAVRIAT

61010200 - Aholi va turistlarning ovqatlanishini tashkil etish servisi    
60720500 - Funktsional ovqatlanish va bolalar mahsulotlari texnologiyasi


Aholi va turistlarning ovqatlanishini tashkil etish servisi boʼyicha 

Servis faoliyati    
Oziq-ovqat mikrobiologiyasi    
Oziq-ovqat mahsulotlari sifatini aniqlashning fizik-kimyoviy usullari    
Turizm: nazariya va amaliyot    
Ovqatlanish korxonalari mahsulotlari va xizmatlarini sertifikatlash va sifatni boshqarish    
Ovqatlanish korxonalarida sanitariya va gigiena    
Ovqatlanish korxonalarini loyihalash asoslari    
Demografiya va ovqatlanish asoslari    
Taom tayyorlash texnologiyasi asoslari    
Dunyo xalqlari taomlari va ovqatlanish xususiyatlari    
Ovqatlanish korxonalari jihozlari va ularning ekspluatatsiyasi    
Ovqatlanish korxonalarida ishlab chiqarish va xizmat koʼrsatishni tashkil etish    
Kasbiy etika va etiket    
Milliy taomlar texnologiyasi    
Oqilona ovqatlanish asoslari    
Ovqatlanish mahsulotlarini ishlab chiqarish texnologiyasi    
Aholi va turistlar ovqatlanishini tashkil etish    
Parhez taomlar texnologiyasi va uni tashkil etish    
Biokimyo va mikrobiologiya    
Servis sohasi dizayni va reklamasi    
Ratsional ovqatlanish asoslari


Funktsional ovqatlanish va bolalar mahsulotlaritexnologiyasi boʼyicha

Funktsional ovqatlanish mahsulotlari texnologiyasi    
Bolalar ovqatlanish mahsulotlari texnologiyasi    
Soha korxonasi jihozlari va uskunalari    
Soha korxonalarida ishlab chiqarishni tashkil etish    
Mahsulot ishlab chiqarishda retseptura va hisob    
Ishlab chiqarish mahsulotlari ekspertizasi    
Oziq-ovqat xavfsizligi asoslari    
Soha korxonasida sanitariya va gigiena    
Ovqatlanish fiziologiyasi    
Soha korxonasini loyihalash asoslari    
Oziq-ovqat biokimyosi     
Oziq-ovqat mikrobiologiyasi    
Oziq-ovqat mahsulotlari tovarshunosligi    
Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari


KAFEDRADA OLIB BORILAYOTGAN ILMIY-USLUBIY ISHLAR

  1. “Ixtisoslikka kirish” fanidan amaliy mashg‘ulotlarni bajarish bo‘yicha uslubiy ko‘rsatma. Bux MTI. Buxoro-2019.
  2. “Oziq-ovqat mikrobiologiyasi” fanidan ma’ruzalar matni. Bux MTI. Buxoro-2020.
  3. “Oziq-ovqat mikrobiologiyasi va biotexnologiyasi” fanidan tajriba mashg‘ulotlarini bajarish uchun uslubiy ko‘rsatma. Buxoro-2020.
  4. “Oziq-ovqat mikrobiologiyasi” fanidan amaliy mashg‘ulotlarini bajarish uchun uslubiy qullanma. Bux MTI. Buxoro-2020.
  5. “Oziq-ovqat mikrobiologiyasi” fanidan tajriba mashg‘ulotlarini bajarish uchun uslubiy ko‘rsatma Bux MTI. Buxoro-2020.
  6. “Xo‘randalarga xizmat ko‘rsatishni tashkil etish” fanidan ma’ruzalar matni. Bux MTI. Buxoro-2020.
  7. “Sanitariya va gigiena” fanidan amaliy mashg‘ulotlarni bajarish uchun uslutiy ko‘rasatma matni Bux MTI. Buxoro-2020.
  8. “Ekologiya va ozik-ovkat xavfsizligi” fanidan ma’ruzalar matni. Bux MTI. Buxoro-2021.
  9. “Mikrobiologiya fanidan ma’ruzalar matni. Bux MTI. Buxoro-2021.
  10. “Inson xavfsizligi va toksikologiya” fanidan ma’ruzalar matni. Bux MTI. Buxoro-2021.
  11. “Mikrobiologiya pishevix produktov” fanidan ma’ruzalar matni. Bux MTI. Buxoro-2021.
  12. “Oziq-ovqat mahsulotlari ekspеrtizasi” fanidan ma’ruzalar matni. Bux MTI. Buxoro-2021.
  13. “Sеrvis faoliyati” fanidan ma’ruzalar matni. Bux MTI. Buxoro-2021.

 

ILMIY MAQOLALAR

  1. Kamalova M.B., Navro‘zova Z.K.,Tursunova D.X.Issledovanie polietilena dlya proizvodstva visokokachestvennix metalloplastovix trub Voprosi nauki i obrazovaniya 2018 № 1 (13), 17-18 s.
  2. Kamalova M.B.,Umarov B.N. Milliy non mahsulotlarini ishlab chiqarishda biologik qo‘shimchalarni qo‘llash Fan va texnologiyalar taraqqiyoti BuxMTI 2019.№ 5 238-243 b.
  3. Kamalova M.B.,Niyazova R.N. Issledovanie kanserogennogo svoystva jirov Voprosi nauki i obrazovaniya 2019 № 3 (4), 17-18 s.
  4. Kamalova M.B.,Zoyirova S.Z. Polietilen materiallaridan tayyorlangan qoplama simlarining  xossalari Xorazm ma’mun akademiyasi axborotnomasi  11/2020 298-302 b.
  5. Dexkanova N.A.,Aslanov B.M.,Kamalova M.B. Issledovanie fiziko-ximicheskie svoystva azotnixudobreniy Xorazm ma’mun akademiyasi axborotnomasi  2/2021 99-102 b.
  6. Xodjiev X.SH.,Kamalova M.B. Sanoat oqava suvlarini ko‘mir adsorbentlari yordamida tozalash Xorazm ma’mun akademiyasi axborotnomasi  3/2021 125-127 b.
  7. G.X. Sulaymonova., I.I.Andaev. Development and stification of marketing activity strategy. Jurnal “Mirovaya nauka” Mejdunarodnoe nauchnoe izdanie. 2019. №4 (25). S. 134-137.
  8. G.X. Sulaymonova., M.Z.Ashurova. N.X.Ganieva. Ekologicheskaya bezopasnost – osnova prodovolstvennoy bezopasnosti. Jurnal “Fan va texnologiyalar taraqqiyoti”  2020. №1. 129-136 b.
  9. G.X. Sulaymonova., M.Z.Ashurova. Z.M. Amonova. Razrabotka texnologii muchnix konditerskix izdeliy funksionalnogo naznacheniya. Jurnal “Fan va texnologiyalar taraqqiyoti”  2020. №7. 186-191 b
  10. G.X. Sulaymonova., M.Z.Ashurova., N.X.Ganieva. T.X.Naubeev . Fats-fats in food products and their properties. Epra international journal of research & development (IJRD) Volume – 5. Issue -11. November 2020. C 224-230.
  11. G.X. Sulaymonova., M.Z.Ashurova . Texnologiya sladkix ovoshnix polufabrikatov. Namangan muxandislik texnologiya instituti ilmiy –texnika jurnali. Tom 5-Maxsus son (3), 2020. 19-26 b.
  12. G.X. Sulaymonova., M.Z.Ashurova. N.X.Ganieva. Evalution of the quality of emulsion fat products. Scientific discussion Vol 1, №51, (2021). (Praha, Czech Respublic) C 3-6.
  13. G.X. Sulaymonova., M.Z. Ashurova. Chromotographic fnflysis of harmful substances in cotton oil thet risk to human life. Epra international journal of economic grouth and environmental issues. ISSN:2321-6247, volume 9, issue-8, Avgust 2021. Pages 1-4.
  14. G.X. Sulaymonova., M.Z. Ashurova. Development of Texnology for Functional Confectioneru Products. international journal on orange texnologies  Research Parks Publishing Indonezia e-ISSN:2615-8140 . volume: 03  Issue: 11 /Nov 2021. Page 9-15.
  15. G.X. Sulaymonova., M.Z. Ashurova. Texnology of Sweet Vegetable Semi-Finished Products. international journal on orange texnologies Research Parks Publishing Indonezia e-ISSN:2615-8140 volume: 03 Issue: 11 /Nov 2021. Page 1-8.
  16. Qayimov F.S., Majidov K.H. Using the methods of pulse electric field in the technology of extraction of cotton oilcake. Austrian Journal of Technical and Natural Sciences №5-6 2019 May-June 20-23.
  17. Kayimov F.S., Majidov K.X. Ekstragirovanie xlopkovogo jmixa vozdeystviem impulsnogo elektricheskogo polya. Ximiya i ximicheskaya texnologiya nauchno-texnicheskiy jurnal. 2019, №3, 56-58 s.
  18. Kayimov F.S., Majidov K.X., Savriev Y.S. Ekstraksiya jmixov xlopkovix semyan s ispolzovaniem metodov elektrofizicheskogo vozdeystviya. «Razvitie nauki i texnologiy». №3 Buxara 2019. -37-40 s.
  19. F.S.Qayimov, N.N.Sobirova, Z.M.Kamolova. Impact of pulsed electric field on structure formation of cotton shell during extraction. International journal of advanced research in science, engineering and technology. Vol. 7, Issue 11 , November 2020. 15914-15917
  20. F.S.Qayimov, K.X.Majidov, SH.SH.Xakimov Vliyanie impulsnogo elektricheskogo polya na strukturoobrazovanie xlopkovoy rakushki pri ekstraksii. Nauchno-texnicheskiy jurnal Namanganskogo injenerno-texnologicheskogo instituta. 2020. №3 Tom 5. S 8-12.
  21. Kayimov F.S., Majidov K.X., Sobirova N.N. Issledovanie protsessa ekstraksii xlopkovogo jmixa pod vozdeystviem impulsnogo elektricheskogo toka. Ximiya i ximicheskaya texnologiya nauchno-texnicheskiy jurnal. 2021, №4, 62-65 s

ANJUMANLARDAGI TEZIS VA MAQOLALAR ([ALQARO VA RESPUBLIKA)

  1. Kamalova M.B.,Tursunova D.X.,Navro‘zova Z.K. Issledovanie elektricheskix i mexanicheskix svoystv na osobennosti strukturi polietilena O‘zbekiston Respublikasi xotin-qizlar “Olima” uyushmasi, Ayol-faol tadbirkorlik sub’ekti va innovatsion g‘oya tashabbuskori Respublika ilmiy-nazariy konferensiyasi materiallari 2018.60- b.
  2. Kamalova M.B., Navro‘zova Z.K.,Tursunova D.X. Issledovanie fiziko-mexanicheskie svoystva polietilena dlya proizvodstva visokokachestvennix metalloplastovix trub O‘zbekiston Respublikasi xotin-qizlar “Olima” uyushmasi, Ayol-faol tadbirkorlik sub’ekti va innovatsion g‘oya tashabbuskori Respublika ilmiy-nazariy konferensiyasi materiallari 2018.61- b.
  3. Kamalova M.B.,Tursunova D.X. Dunyoda keng tarqalgan polimerlar to‘g‘risida ma’lumot Oliy ta’lim innovatsion faoliyati va faol tadbirkorlik integratsiyasi rivojlanishining muammolari ilmiy-amaliy anjuman BuxMTI 2019. 29-30 b.
  4. Kamalova M.B., Amanova Z.M.,Majidov Q.G. Svoystva produktov funksionalnogo pitaniya «Aktualnie problemi promishlennoy injenerii» Respublikanskaya nauchno-prakticheskaya konferensiya BuxITI 2021.166-167 s.
  5. Aslonov B.M.,Kamalova M.B. Issledovanie fiziko-ximicheskie svoystva dvoynogo superfosfata “YOshlarni qo‘llab quvvatlash hamda innovatsion tadqiqotlar va ularni rivojlantirishda tabiiy fanlarning istiqbollari” Denov ilmiy-amaliy anjuman 2021, 67-68 b.
  6. G.X. Sulaymonova., K.X.Majidov. Perspektivnoe napravlenie proizvodstva slivochnogo masla ponijennoy jirnosti. “Texnika i texnologiya pishevix proizvodstv” Tezisi dokladov XI Mejdunarodnoy nauchnoy konferensii studentov i aspirantov, Mogilev-2019, 176 str. 
  7. G.X. Sulaymonova., I. Andaev. Turistik biznes va tadbirkorlikda marketing tadbirlarining ahamiyati. Mejdunarodnaya nauchno-prakticheskaya konferensiya na temu “Problemi i puti resheniya realizatsii strategicheskix reform v obrazovanie ekonomike turizma” Buxoro-2019, 43-46 betlar.
  8. G.X. Sulaymonova., M.Z.Ashurova., N.X.Ganieva. Mikroorganizmlarning yog‘larni parchalanishiga ta’siri. “Kimyo va oziq-ovqat mahsulotlarining sifati hamda xavfsizligini ta’minlashda innovatsion texnologiyalar” II Respublika ilmiy –texnikaviy konferensiyasi, Toshkent-2019, 263-264 betlar.
  9. G.X. Sulaymonova., M.Z. Ashurova. Atmosfera havosining ekologik muhitga ta’siri. “Kimyo va oziq-ovqat mahsulotlarining sifati hamda xavfsizligini ta’minlashda innovatsion texnologiyalar” II Respublika ilmiy –texnikaviy konferensiyasi, Toshkent-2019, 261-262 betlar.
  10. G.X. Sulaymonova., M.Z. Ashurova., N.X.Ganieva. Ta’lim tizimida innovatsion texnologiyalarning ahamiyati. “Buxoroni turizm chorrahasiga aylantirish imkoniyatlari” mavzusidagi xalqaro ilmiy-amaliy konferensiya maqolalar to‘plami. Buxoro- 2019, 137-139 b.
  11. G.X. Sulaymonova., M.Z. Ashurova Perspektivi razvitiya turizma v sovremennom Uzbekistane. “Buxoroni turizm chorrahasiga aylantirish imkoniyatlari” mavzusidagi xalqaro ilmiy-amaliy konferensiya maqolalar to‘plami. Buxoro- 2019, 80-83 b.
  12. G.X. Sulaymonova., M.Z. Ashurova . Sovershenstvovanie texnologii produktov na osnove margarinovoy emulsii. “Zamonaviy ishlab chiqarishning muhandislik va texnologik muammolarini innovatsion echimlari ” xalqaro ilmiy anjuman materiallari, Buxoro-2019, 102-105 b. 
  13. Formirovanie prodovolstvennoy bezopasnosti. “Zamonaviy ishlab chiqarishning muhandislik va texnologik muammolarini innovatsion echimlari ” xalqaro ilmiy anjuman materiallari, Buxoro-2019,       b
  14. M.Z.Ashurova., N.X.Ganieva. Evaluation of the quality of emulsion fat products. “Texnika i texnologiya pishevix produktov” Materiali XIII Mejdunarodnoy nauchno-texnicheskoy konferensii. Mogilyov-2020, S 433.
  15. Kayimov F.S., Majidov Q.X. Moyli ashyolar kunjarasini ekstraksiyalash texnologiyasida yangicha ishlanmalar. “Rol nauki i obrazovaniya v reshenii ekologicheskix problem” (“Ekologik muammolarni hal etishda fan va ta’limning o‘rni”) materiali Respublikanskoy nauchno-prakticheskoy konferensii. 2018 yil 8 sentyabr, 270-271 betlar
  16.  Kayimov F.S. Faktori, vliyayushie na texnologiyu ekstraksii jmixa netraditsionnix maslichnix semyan: Texnika i texnologiya pishevix proizvodstv., Tezisi dokladov XIMejdunarodnoy nauchnoy konferensii studentov i aspirantov:- 2019 g. 18-19 aprelya. 110 s.
  17. Kayimov F.S., Majidov Q.X. Noan’anaviy moyli urug‘lar kunjarasini ekstraksiyalash texnologiyasiga ta’sir etuvchi faktorlar. “Faol investitsiyalar va ijtimoiy rivojlanish yili”ga bag‘ishlangan “Fan va ta’lim-tarbiyaning dolzarb masalalari” mavzusidagi Respublika ilmiy-nazariy anjuman 2019 yil 1 aprel, 46-47 betlar
  18. Kayimov F.S. Issledovanie elektricheskix svoystv rakushek xlopkovix semyan i pri ekstraksii vozdeystviem impulsnogo elektricheskogo pole. «Innovatsionnie puti resheniya aktualnix problem razvitiya pishevoy i neftegazoximicheskoy promishlennosti»  Materiali mejdunarodnoy nauchno-prakticheskoy konferensii Buxoro. 2020. 12-14 noyabr, S-250-253.
  19. Kayimov F.S., Majidov K.X. Modelirovanie texnologicheskix protsessov ekstraksii xlopkovix jmixov. “Texnika i texnologiya pishevix proizvodstv” Materiali XIII mejdunarodnoy nauchno-texnicheskoy konferensii 23-24 aprelya 2020 goda, 193-194 str.
  20. Kayimov F.S., Ismatov S.SH., Maxmudov R.A. Sovershenstvovanie texnologii izvlecheniya masel iz xlopkovix rakushek. Tezisi dokladov XII Mejdunarodnoy nauchnoy konferensii,Mogilev, 23-24 aprelya 2021 g.172-s 
  21. . Kayimov F.S., Issledovanie protsessa ekstragirovaniya masla iz jmixov s primeneniem elektrofizicheskogo vozdeystviya. YOshlarni qo‘llab-quvvatdash va aholi salomatligini mustahkamlash yili”ga bag‘ishlangan professor-o‘qituvchilar, ilmiy izlanuvchilar, magistrlar va talabalar ilmiy amaliy anjumani. Buxoro 2021 yil 28-29 may. 51 b.
  22. Kayimov F.S., Majidov K.X., Majidova N.K., Hakimov Sh.Sh., Innovative technology of processing oilcakes of plant raw materials. Acad.S.Yu.Yunusov Institute of the Chemistry of Plant Substances AS Ruz. International Symposium on the Chemistry of Natural Compounds. Abstracts, October 7-8, 2021 p 297.

SCOPUS VA WEB OF SCIENCE BAZASIGA KIRGAN ILMIY ISHLAR

  1. Xujakulova N.F.,Majidov K.X.,Kamalova M.B.,Sobirova N.N.,Ergasheva X.B., Davlatova M.B. Assessment of Grade and Biochemical composition of “Chillaki” Wheat Grain, Grown in salted fields European of Molecular & Clinical Medicine. ISSN 2515-8260 Volume 07, Issue 03, 2020.  Pp 3651-3655.
  2. Maxmudov R.A.,Majidov K.X.,Kamalova M.M.,Tursunova D.X.,Qobilova N.X., Djabborova D.R. Study of Amaranth Seeds As The Raw Material For The Extraction Of Biologically Active Additives European of Molecular & Clinical Medicine. ISSN 2515-8260 Volume 07, Issue 03, 2020. Pp 3646-3650.
  3. Kamalova M.B.,Sobirova N.NFood Additive on  the Basis of Milk Serum in the Production of National Varieties of Bakery Products International Journal of Advanced Research in Science. Engineering and Technology ISSN 2350-0328 Vol.8,Issue 4, April 2021.
  4. Kamalova M.B.,Umurova E.NStulying of physical-chemical properties of nitrogen fertilizers Europeaaaaan scholar journal An open access, peer reviewed multidisciplinary journal ISSN (E) 2660-5562 Journal Impact factor 7.235 Volume 2. Issue 6 June 2021.
  5. Kamalova M.B., Sobirova N.N. Methods for obtaining biological supplements in the production of bakery products Turkish Journal of Physiotherapy and Rehabilitation  ISSN 2651-4451.
  6. G.X. Sulaymonova.,  K.S.Raxmonov. L.N.Xaydar-Zade. N.Sh.Kuliev. Confectionery products for Therapeutic and Preventive Purpose with Medicinal Herbs Uzbekistan. Annals of the Romanian Society for Cell Biology. ISSN: 1583-6258, Vol. 25, issue 2, 2021, Pages. 4126-4140.
  7. F.S.Qayimov., Q.H.Majidov., K.K.Sattorov., Sh.M.Hodjiyev., N.Q.Majidova., N.Sh.Abdullayev. “Assessment of process selectivity at hydrogenation of vegetable oils” Journal of natural remedies. Vol.21, № 5. 2020.pp.54-59.
  8. B.N. Amanov, Z.M. Amonova, L.N. Khaidar-Zade, A.R. Fayzullaev. Prospects for Using Tomato Processing Products in the Production of Rye Bread. Vol. 25, Issue 5, 2021, Pages. 1009 – 1022.
  9. B.N. Amanov, I.B. Isabaev, Z.M. Amanova, L.N. Khaidar-Zade. Methods Of Application Of Probiotic Bacterial Preparations In The Production Of Rye Bread. Oils, 2021; 8(4): 8152-8165.
  10. Tursunova N.N., Bahriddinova N.M., Ergasheva H.B., Ashurova M.Z., Axmedova M.B. Research of Change in Humidity of Local and Other Varieties of Soya Seeds at Various Storage Modes. Vol. 25, Issue 3, 2021, Pages. 7039 – 7047.

DARSLIK VA O`QUV QO`LLANMALAR

  1. Kamalova M.B. Maxmudov R.A.,Adizov R.T.,Ismatov S.SH. Metrologiya, standartlashtirish va sifatni boshqarish darslik Buxoro: Buxoro viloyat bosmaxonasi MCHJ nashriyoti, 2019.386 b.
  2. Kamalova M.B., Xodjiev SH.M.,Ergasheva X.B. 5611400-Aholi va turistlar ovqatlanishini tashkil etish servisi Kasbiy etika va etiket darslik Toshkent: Toshkent-“iqtisod-moliya” nashriyoti, 2021.265 b.
  3. Kamalova M.B.Metrologiya asoslari o‘quv qo‘llanma Toshkent: Toshkent-“iqtisod-moliya” nashriyoti, 2022. 300 b.
  4. Kamalova M.B.,Adizov R.T.,Azimov O‘.N. Metrologiya, standartlashtirish va sifatni boshqarish o‘quv qo‘llanma Toshkent: Toshkent-“iqtisod-moliya” nashriyoti, 2022. 375 b.
  5. Amonova Z.M. “Bolalar pazandachiligi tеxnologiyasi” Toshkent: Toshkent-“Xalq” nashriyoti, 2022. 256 b.
  6. Amonova Z.M. “Pazandachilik tеxnologiyasi”. Toshkent: Toshkent-“Poligraf” nashriyoti, 2018. 135 b.
  7. G.X. Sulaymonova., M.Z. Ashurova “Xo’randalarga xizmat ko’rsatish” fanining “Restoran servisini tashkil qilishning nazariy asoslari” moduli bo’yicha electron o’quv qo’llanma, № DGU 13347, 01.12.2021.
  8. G.X. Sulaymonova., M.Z. Ashurova «Xo‘randalarga xizmat ko‘rsatish» fanining «restoran servisida kadrlar masalalari» moduli bo‘yicha elektron o‘quv qo‘llanma, № DGU 13346, 01.12.2021.
  9. Sulaymonova G.X., Kamalova M.B., «Oziq-ovqat mikrobiologiyasi» fani  bo‘yicha elektron o‘quv qo‘llanma. №DGU 13525, 10.11.2021.
  10. Amonova Z.M.. Akobirova L., «Oliy ta’lim muassasalarida talabalarning moslashuvining ijtimoiy jihatlari» fanidan ma’ruza mashg‘ulotlarini o‘tkazish bo‘yicha elektron darslikyu DGU 11590. 22.06.2021.

MONOGRAFIYALAR

  1. Kamalova M.B., Xodjiev SH.M. Issledovanie zagryaznennosti xlopkovogo masla vrednimi ximicheskimi veshestvami (Monografiya) Izdatelstvo «Navro‘z». Toshkent-2020 BuxMTI ilmiy kengashi qarori protokol №13. 06.07.2020.
  2. Amonova Z.M. Monografiya “Go‘sht mahsulotlarining nitratlar, nitritlar va nitrozbirikmalar bilan ifloslanganligini aniqlash” «Buxoro».-2021.  BuxMTI kengashining №12 majlis bayoni, 05,06,2021
  3. Kamalova M.B., Sobirova N.N. Milliy non mahsulotlarining biologik xavflarini tadqiq qilish (Monografiya) Izdatelstvo «Buxoro».-2021 BuxMTI ilmiy kengashi qarori protokol №8. 10.03.2021.
  4. Kamalova M.B. Texnologiya izgotovleniya masla s ispolzovaniem infrakrasnix luchey (Monografiya)Izdatelstvo: LAP LAMBERTAcademic Publishing RU, ISBISBN:978-620-3-86413-7Pages: 150. 2021 y.
  5. Kamalova M.B.,Tursunova D.X. SCLAIRTECH texnologiyasi bo‘yicha chiqayotgan ikkilamchi polietilenni maqsadli qayta ishlash (Monografiya) Buxoro nashriyoti Buxoro -2021BuxMTI ilmiy kengashi qarori protokol №11. 03.05.2021.
  6. G.X.Sulaymanova M.Z. Ashurova.,  K.X. Majidov. Obespechenie pishevoy bezopasnosti rastitelnix masel i jirov. Monografiya /Buxara: Buxoro nashriyoti, 2020.-120 s.
  7. G.X.Sulaymanova va M.Z. Ashurova  “Formirovanie funksionalnix svoystv emulgirovannix produktov”. Monografiya.LAP LAMBERT. Academic publishing, 2021. 120 s.
  8. G.X.Sulaymanova va M.Z. Ashurova  “Razrabotka  sposobov konrtrolya kachestva i bezopasnosti masel i jirov”. Monografiya.LAP LAMBERT. Academic publishing, 2022  270 s.