ECAMPUZ loyihasi

Bosh sahifa ECAMPUZ loyihasi

ECAMPUZ loyihasi


ECAMPUZ LOYIHASI


“101083216 — ECAMPUZ European World Talent Camp for Uzbekistan Scientists in Food Science and Technology — ERASMUS-EDU-2022-CBHE”

Loyiha raqami: 101083216

Loyiha nomi: European World Talent Camp for Uzbekistan Scientists in Food Science and Technology

Loyiha boshlanish vaqti: 15.01.2023

Loyiha tugash vaqti: 14.01.2026

Loyiha O‘zbeksitonda oziq-ovqat sohasida “Barqaror o‘sish va ish o‘rinlari” bilan bog‘liq milliy ustuvorliklarni hal qilish uchun salohiyatni oshirish, barqaror vositalarni ishlab chiqish va joriy etishga qaratilgan.


ECAMPUZ loyiha hamkorlari:

Hamkor tashkilot

Vakillar

Mamlakat

Toshkent kimyo-texnologiya instituti

 

 

 

Zebo Babakhanova, DSc, prof.       
Akmal Boboev, PhD, Ass.prof.

Uzbekistan (coordinator)

Kopengagen Universiteti

 

Søren Balling Engelsen, DSc, Prof.

Bekzod Khakimov, PhD, Ass.prof.

Tomasz Pawel Czaja, Assistant professor

Denmark

(co-coordinator)

Ekstremadura Universiteti

 

Jorge Ruiz Carrascal, PhD, Ass.prof.

Pablo Hurtado Pardo, PhD

Spain

Mirzo Ulug’bek nomidagi O’zbekiston Milliy Universiteti

 

Akbarov Khamdam, DSc, prof.

Kholikov Abduvali, DSc, Prof.

Berdimurodov Elyor, PhD, Ass.prof.

Uzbekistan

Buxoro muhandislik-texnologiya instituti

 

Rakhmonov Kakramon, DSc, Prof.

Ulugbek Ibragimov, PhD, Ass.prof.

Uzbekistan

Andijon Davlat Universiteti

 

Dilshadbek Nurmatov , PhD, Ass.prof.

Jamshidbek Khabibullaev , DSc

Uzbekistan

Al-Xorazmiy nomidagi Urganch Davlat

Universiteti

 

Mansur Radjabov, PhD, Ass.prof.

Zabibullo Babaev, DSc, Prof.

Uzbekistan

Ilg’or texnologiyalar markazi

 

Shahlo Turdikulova, DSc, Prof

Dilbar Dalimova, PhD

Sarvar Kakhkhorov, Ass.researcher

Uzbekistan


ECAMPUZ  oziq-ovqat fanining uchta muhim sohasini qamrab olishga mo'ljallangan va dunyoning uchta yetakchi tadqiqot guruhlarini o'z ichiga oladi:

1) oziq-ovqat mahsulotlarini tahlil qilish usullari va kimyometriya;

2) oziq-ovqat mikrobiologiyasi va oziq-ovqat xavfsizligi;

3) oziq-ovqat kimyosi va molekulyar gastronomiya.

MAQSADLI GURUHLAR:

№1 guruh. O‘zbekistonda oziq-ovqat bo‘yicha yosh olimlar (bakalavr, magistr va PhD talabalari);

№2 guruh. O‘zbekistonda oziq-ovqat fanlari va texnologiyalari o‘qituvchilari va tadqiqotchilari (yosh o‘qituvchilar va tadqiqotchilar, shuningdek dekanlar, kafedra mudirlari, o‘quv rahbarlari va laboratoriya mudirlari);

№3 guruh. O‘zbekistonda oziq-ovqat sanoati xodimlari va manfaatdor tomonlar.

ECAMPUZ LOYIHAsining MAXSUS VAZIFALARI:

Loyihaning har yilida bitta CAMP (O‘zbekistonda 1 va 3-CAMP; Ispaniyada 2-CAMP). Ishtirokchilarning umumiy soni – 75 nafar talaba. Davomiyligi - 2 hafta;

Yevropa Ittifoqi universitetlarida 7 nafar tadqiqotchi, 6 nafar o‘qituvchi, 10 nafar anch doktorantura talabalari: Daniyadagi Kopengagen universiteti va Ispaniyadagi Ekstremadura universitetida malaka oshirish. Ishtirokchilarning umumiy soni – 23. Davomiyligi – 3 oygacha (1-3-kurs);

tadqiqotchilar va soha mutaxassislari o‘rtasida foydali tarmoqlarni yaratish maqsadida ochiq seminarlar va amaliy mashg‘ulotlar o‘tkazish;

akademik tarmoqlar uchun “Oziq-ovqat fani va texnologiyasi boʻyicha ilgʻor mavzular klasteri”ni tashkil etish;

loyiha natijalarining barqarorligini ta'minlaydigan "O'zbekiston oziq-ovqat fanlari va texnologiyalari jamiyati" ning tashkil etilishi.

LOYIHANING AFZALLIKLARI

Hamkor universitetlarning yosh o'qituvchilaridan tashkil topgan 1-ishchi guruhi Yevropa Ittifoqida o'qishdan foyda ko'radi va ilg'or oziq-ovqat fanlari va texnologiyalari bo'yicha ta'lim va tadqiqot imkoniyatlarini yangilaydi.

Maqsadli guruh 2 yangilangan o'quv materiallari va yaxshilangan sinfdagi ish faoliyatini, professor-o'qituvchilarning laboratoriya ko'nikmalarini, oziq-ovqat sanoati bilan bog'liq amaliy tadqiqotlar va yangi tashkil etilgan UZB oziq-ovqat sektori hamkorlari tomonidan joylarda treningdan foydalanadi.

Uchinchi maqsadli guruh - bu zamonaviy texnologiyalar va texnikalar, bozor talablari, soha muammolari va ehtiyojlarini tushunadigan, sezilarli darajada yaxshilangan va malakali bitiruvchilardan foyda ko'radigan oziq-ovqat sanoati hamkorlari.